Viure amb senzillesa

Viure amb senzillesa

Vivim en una societat en què la comparativa i la competència s’han convertit en els nostres companys. Vivim pendents de tenir el millor cotxe, la millor roba, la millor casa, fins i tot de tenir les millors vacances i oci. A vegades vivim per sobre de les nostres possibilitats aparentant un estatus que no tenim i tot per ser admirats pels altres. Si mires al teu voltant et donaràs compte que hi ha moltes coses que tens, que realment no són necessàries per viure. Seria convenient de tant en tant, fer neteja a casa de calaixos plens de papers, racons amb molts trastos que no utilitzes per a res, joguines trencades que conserves per si algun dia el teu fill o filla es decideix a recuperar-lo de nou, roba que fa tres anys que no et poses però no et decideixes a donar-li el passaport per si un dia et tornes a aprimar, atuells a la cuina que no són pràctics i només els has utilitzat una vegada, etc.

Fixa’t que podries prescindir de molts objectes i d’aquesta manera, guanyaries més espai. No cal que ho llencis tot, pots regalar-ho a algú que segur que se’n alegrarà o per que no, vendre-ho a través dels mitjans que tenim avui en dia.

Amb el menjar passa el mateix, mengem porqueries per menjar, quan amb una simple poma treuríem la nostra gana. I en canvi, omplim el nostre estómac d’aliments que realment no són bons per al nostre organisme, perquè tenim un compromís social o familiar, o pel motiu que sigui, complicant el nostre metabolisme menjant el doble. No significa que hagis de passar fam o alimentar-te incorrectament, simplement menjar de tot i el que el teu cos necessita.

Alhora jo volia sobretot, intentar donar consciència de la senzillesa interior, de respectar més simplificant les nostres vides. Mantenim relacions amb gent que ens turmenta la vida, que no ens són sincers, que ens fan malbé, que no ens ofereixen res positiu, que ens deprimeixen, que no omplen la nostra vida i responem a ells, estant disponibles com si no ens importèssim en absolut .

Viure amb senzillesa, seria eliminar tot el que tenim de més, només quedar-nos amb el que ens és bàsicament necessari i que sigui bo per a nosaltres, que no vol dir arribar a pidolar. Per que viure amb senzillesa, significa aprendre a no presumir, a acceptar el que tens i agradar-te com ets per dins i per fora. I aconseguir-ho té el seu treball, però la compensació és gran: claredat, pau mental i una satisfacció enorme del que s’ha aconseguit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s