Tipus de trastorns esquizofrènics

Gala contemplant el mar mediterrani el qual a vint metres es converteix en el retrat de Abraham Lincoln 

Esquizofrènia desorganitzat, és un trastorn esquizofrènic que presenta un discurs incoherent i un comportament regressiu com rialletes nervioses, ganyotes i gestos frenètics. Poden orinar i defecar en moments inadequats. Són actius però dispersos i acostumen a entaular converses incoherents.

Esquizofrènia catatònica, el tret principal és una alteració de l’activitat motora. Les persones amb aquest trastorn alternen entre un estat “catatònic”, en què romanen immòbils, i en un estat en el qual s’exalten de manera excessiva. Poden comportar-se com un robot quan se’ls ordena moure’s o romandre en posicions estranyes i incòmodes durant hores.

Esquizofrènia paranoide, caracteritzat per deliris o les al·lucinacions. Tenen idees delirants de persecució o grandesa. Semblen més “normals” que les persones amb altres trastorns esquizofrènics si els seus deliris són compatibles amb la vida quotidiana. Encara que, poden tornar-se agressius cap a qualsevol que qüestioni les seves idees o que tracti de contradir els seus deliris.

L’esquizofrènia indiferenciada cobreix símptomes diversos de més de dues de les característiques anteriors.

L’esquizofrènia residual que es manifesta per una retracció, després que les al·lucinacions i els deliris han desaparegut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s