Creativitat

creativitat

Durant molts anys, nombrosos científics han estudiat la creativitat, tractant de donar una explicació científica.

El que sí és cert és que encara no se sap, si es neix amb algun talent en particular o si és l’entorn que afavoreix que es desenvolupi aquest talent. Per què unes persones destaquen en una àrea en concret i en canvi, en un altre àmbit poden ser negats? D’on sorgeix la creativitat? Per què sorgeix? Creativitat és igual a inspiració? O part de la intel·ligència?

Per què entre dos germans, de poca diferència d’edat, un pot ser un excel·lent pianista i l’altre un gran biòleg, si el seu entorn ha estat el mateix, s’han criat i educat igual.

El que està ben clar, és que és l’art de crear. Un nen petit creador, inventa una maquinària útil, tan sols amb una caixa, un botó i dos palets i un altre nen al seu costat, no havia pogut trobar cap relació entre els diferents objectes. I el seu coeficient intel·lectual és el mateix. Per tant, que ha portat a un a crear un objecte útil i l’altre nen quedar indiferent?

El que sí que s’ha demostrat és que la creativitat es pot aprendre, es pot desenvolupar amb el temps i no es delimita a una matèria en concret.

Pot abastar infinites possibilitats creatives l’escriptor, el compositor, el poeta, l’enginyer, el pintor, la mestressa de casa, el nen tímid, el cambrer, el que està a l’atur… Tots som creadors en major o menor mesura, només és qüestió que ho sapiguem i aprenguem a donar-li utilitat, forma real i material a la nostra creativitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s