Solidaritat cap al Joel a les portes de l’Ajuntament de Cambrils

Roman, el pare del Joel

La ciutadania de Cambrils avui ha donat mostres de solidaritat cap al Joel, el nen de 6 anys malalt d’aplàsia medul·lar congènita i que necessita un donant amb urgència, davant les portes del consistori de Cambrils.

Més d’un centenar de persones han participat en el manifest a favor de Joel Rodríguez, representants de tots els partits polítics i membres de la família del petit fent una crida a la població de fer-se donant de medul·la.

La Regidora de Polítiques Socials i Salut, Maricel Llaveria ha posat a disposició de la família “tots els nostres recursos”, i els ha animat a “seguir lluitant”.

En l’acte, el pare de Joel, Román Rodríguez ha fet aquest discurs:

Primer de tot, agraïr-vos a tots la vostra presència aquí, de part meva i de la meva dona, que no s’ha vist amb cor de venir.

Volem donar les gràcies també a l’Ajuntament, i a tota la premsa escrita, radio i televisió pel suport que estem rebent per part de tots en relació a la malaltia del Joel.

Donar les gràcies també a les nostres famílies per la seva ajuda en aquests moments difícils, i en particular a la meva neboda Alegria per tot el que esta fent per nosaltres.

Tots sabeu que estem aquí perquè el nostre fill Joel de sis anys pateix una malaltia molt greu, anomenada aplàsia medul·lar, i que l’únic tractament possible és un transplantament de mèdul·la òssia. Ni el seu germà ni els seus pares som compatibles. Les possibilitats de trobar un donant compatible són molt baixes. Per això, amb tota aquesta crida que estem fent els pares del Joel, volem aconseguir més donants. Quants més aconseguim, més possibilitats de trobar-ne un pel Joel o per qui ho necessiti.

Quan ens van notificar la malaltia que pateix i el tractament que havia de rebre, va ser un cop molt dur que ens va deixar estabornits. Saber que la vida del teu fill depen d’un donant anònim i que el temps corre en contra teva, és una sensació d’angoixa i molta por. Peró llavors, apareix la capacitat de reacció que tenim les persones davant d’una situació difícil, que et fa fer coses que mai hauries pensat de fer. T’aixeques i lluites.

La meva dona i jo vam decidir que no ens podiem quedar a casa esperant una trucada de l’hospital dient si hi havia o no un donant pel Joel, i que haviem de fer alguna cosa més.

Haviem de demanar ajuda e intentar sensiblitzar a la gent de que si es feien donants, podríen salvar la vida del nen o de molts altres. Llavors, vam enviar correus electrònics a tots els nostres familiars, amics i contactes, explicant-los la nostra situació, i demanant-los que ells fessin el mateix.

Ens ha sorprès moltíssim fins on hem arrivat. Rebem cada dia molts correus electrònics d’amics i desconeguts donant-nos ànims i suport en aquesta lluita. Molts d’ells ja són donants o que ja han demanat hora per anar-hi, i d’altres ens diuen que no poden ser-ho per motius de l’edat, o perquè la seva salut no els hi ho permet.

També rebem moltes trucades de telèfon dels mitjans de comunicació que ens volen ajudar. Hem anat a entrevistes de ràdio i televisió, i també han aparegut diferents articles en premsa escrita.

Estem en contacte amb els bancs de sang dels hospitals Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta de Tortosa, on ens han informat de la quantitat de gent que ha anat a fer-se donant, i que hi ha molta més en llista d’espera.

Però insiteixo una i altra vegada. Necessitem més i més donants. Hi ha molts nens que necessiten de la nostra ajuda. Penseu que un petit sacrifici vostre els hi pot salvar la vida.

Si amb tota aquesta campanya aconseguim que només a un de nosaltres ens cridin alguna vegada perquè som compatibles amb una persona malalta, crec que haurà valgut la pena tot això que estem fent entre tots.

Per acabar, només em resta donar-vos de nou les gràcies a tots per tota la vostra ajuda, solidaritat i comprensió.

Estem convençuts de que el Joel s’ensortirà.

Joel, tot això es per tú.

Moltes gràcies.

Un pensament sobre “Solidaritat cap al Joel a les portes de l’Ajuntament de Cambrils

  1. Retroenllaç: Bitacoras.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s