El meu fill vol una nina

Nen amb nina

Si el teu fill et reclama una nina, ofereix-l’hi sense neguit. Les seves raons per voler una nina poden ser múltiples: veure que les nenes petites troben en aquest joc un plaer evident, el desig d’imitar la seva mare o el seu pare amb ell mateix o amb el nou nadó…

Pot ser que, fins i tot, com fill únic, vulgui una companyia. El que compta és que es senti bé com a nen i no que el joc sigui específicament d’un sexe o d’un altre. Ell aprèn el seu futur paper: els nous papes no s’ocupen dels seus nadons? Doncs, dona-li un nino de sexe masculí, com ell.

Pots ajudar el teu nen a ser més conscient de les seves pròpies necessitats i de les seves apetències, a expressar millor les seves emocions, dirigint la seva atenció sobre la de les seves nines. “La teva nina pot ser que tingui gana, tu no ho creus?, què has de fer?”
O, “la teva nina està despullada, tindrà fred?”.

* Fotografia: Adrián Fatou Valenzuela, premiada en el II Certamen Fotográfico “Hombres en Proceso de Cambio”, organitzat des del Programa Hombres por la Igualdad (Delegación de Igualdad y Salud. Ayuntamiento de Jerez de la Frontera). Nota: Editat el text de la pissarra per Psicologiacat, a l’original s’hi pot llegir: “mi papá me mima” i a sota un dibuix molt primitiu d’un pare amb cabells llargs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s