El nen bilingüe

Nen bilingüe

El bilingüisme es refereix a dos tipus de nens: els que parlen en dos idiomes des d’una edat molt primerenca i aquells que van començar a parlar en una llengua diferent de la del país (o, almenys, de l’escola) on es troben.
En el primer cas, el nen ha nascut de pares que parlen cadascun una llengua diferent i cada un ha parlat en la seva llengua al nadó.
En el segon, el nen ha nascut d’una família immigrant on “la llengua de dins” (aquella que es parla a casa) no és la mateixa que “la llengua de fora” (aquella que es parla al carrer o a l’escola).

En molts països i en moltes èpoques, els nens eren, o són, culturalment bilingües: els petits catalans, per exemple. Espanya té la sort que en moltes de les seves comunitats autònomes es parlen dues llengües oficials. El bilingüisme és un triomf.
Això és el que han comprès bé els pares que organitzen molt aviat viatges a l’estranger amb els seus nens. Saben que, mentre més jove sigui el nen, més facilitats tindrà per adquirir una segona llengua.
Anuncis

2 pensaments sobre “El nen bilingüe

 1. A mi em dóna la impressió de que el nen, efectivament, té una capacitat extraordinària per poder aprendre més d’un idioma. El que no tinc tanc clar és sí cal “aprofitar” aquesta capacitat, o per altre banda és preferible que la qualitat no es perdi.

  M’explico:

  Per mi, l’infant té com a primera qualitat la innocència. La innocència és font de felicitat, seguretat i estabilitat pel nen.

  De vegades, la sensació que tenen els adults de que cal “aprofitar” qualsevol potencial, els duen a veure els nens com a inversions emocionals subjectes al seu propi concepte de rendibilitat personal.

  La infantessa com a etapa a exprimir té com a resultats nens liquats sense substància en l’etapa adulta.

  • Hola Trenca Ments,
   Jo crec que aquesta capacitat d’aprendre dos (o fins i tot més) idiomes fàcil i perfectament, és una capacitat del nen evident, i entenc molt bé el que dius… mentre això no ens porti a exigir molt més d’un nen, tan sols per satisfer el nostre propi ego d’adults.
   És una bona observació que cal tenir en compte en aquest i en molts altres aspectes infantils.
   Moltes gràcies pel teu comentari 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s