Desenvolupament físic en la infantesa.

Desenvolupament físic en la infantesa

En el primer any de vida, el nadó mig creix 25 centímetres i augmenta uns set quilograms. Per als quatre mesos, el pes del naixement s’ha duplicat i per al primer aniversari s’ha triplicat. Durant el segon any, el creixement físic es fa considerablement més lent. Els ràpids increments d’estatura i pes no passaran de nou sinó fins a l’inici de l’adolescència.
El creixement d’un nadó no passa de manera uniforme i contínua, més aviat passa de manera intermitent. Quan es mesura a les criatures diàriament en els seus primers 21 mesos, la majoria no registra creixement el 90 cent del temps, però quan creixen ho fan amb rapidesa, en ocasions d’una manera sorprenent. Per increïble que sembli, alguns nens creixen tant com 2,6 centímetres de la nit al matí.
Els canvis en el volum del nadó s’acompanyen per canvis marcats a les proporcions del cos. Durant els primers dos anys després del naixement, el cap dels nens és gran en relació amb el seu cos, mentre l’encèfal passa per un creixement ràpid. L’encèfal d’un nen arriba a tres quartes parts de la seva mida adulta aproximadament als dos anys, moment en què el creixement del cap es torna més lent i el creixement més important correspon al cos. El creixement del cap està pràcticament complet als 10 anys, però el cos continua creixent per uns quants anys més.

5 pensaments sobre “Desenvolupament físic en la infantesa.

  1. Gracias Carolina por el comentario que dejaste en el Blog de Mery, yo te digo lo mismo, os seguiré leyendo, afortunadamente me he ido cargada de seguidores y amigos. Un beso. Aguadeluna.

  2. El creixement del nen és sorprenent, com molt bé dius. A mi, personalment, em sobta la seva capacitat d’adaptació. Trobo fascinant com segueixen les pautes del medi fins a deixar de ser el medi.

    Em fa gràcia quan a un nen se li diu repetidament com es diu i, un dia, quan li diuen que ha fet alguna cosa respòn: “Sí. Ha estat en Joan”. Més endavant ja s’identificarà plenament amb en Joan, tal i com l’entorn pretèn, però de moment encara està unit amb tot el que l’envolta sense evidenciar la separació que, malhauradament, experimenten els adults.

  3. Retroenllaç: El temps vola | Psicologiacat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s