Escàners facials de l’aeroport de Manchester

Un informe elaborat per un funcionari de seguretat de l’aeroport de Manchester (Anglaterra) indica que els escàners facials de l’aeroport serien incapaços de distingir entre el terrorista Ussama bin Laden i l’actriu Winona Ryder, segons publica The Daily Telegraph.

La falta de precisió dels aparells és tan gran que, al no reconèixer-se bé la identitat dels passatgers, diàriament se succeeixen enormes cues de viatgers que esperen torn per ser escanejats facialment.

L’autor de l’informe qualifica d'”inacceptable” el fet que els aparells no operin amb una precisió del cent per cent i indica que, per culpa dels canvis introduïts, el marge d’error és del 70%.

Rob Jenkins, expert en reconeixement facial del departament de Psicologia de la Universitat de Glasgow, assegura que si les màquines deixen passar persones amb cares que només tenen un 30% de semblança amb la fotografia que apareix al passaport, el sistema és pràcticament inservible.

L’expert escocès ha comprovat que els escàners facials no són capaços de distingir entre el terrorista més buscat del món i l’actriu Winona Ryder, o entre el primer ministre britànic, Gordon Brown, i l’actor Mel Gibson.

La ministra britànica de l’Interior, Jacqui Smith, va afirmar –quan es van instal·lar les màquines– que el sistema milloraria la seguretat dels passatgers al dificultar l’ús de passaports falsos per part dels terroristes.

De moment, la tecnologia en qüestió s’està aplicant només als passatgers britànics i de la resta de la Unió Europa que agafen vols considerats d'”alt risc”, però de cara a finals d’any se’n vol estendre l’ús a gairebé tots els ciutadans extracomunitaris.

* El Periódico.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s