No robis

No robis el temps dun altre.

No robis el temps a ningú.

No t’apropiïs d’idees, objectes o mèrits que pertanyin a una altra persona.

No robar significa també, que davant d’una situació en la que una persona ens confia algun secret o ens fa alguna confidència, no ens n’aprofitem, no tenim que avantatjar-nos d’aquesta situació. Robar, no només inclou prendre alguna cosa d’una altra persona sense el seu consentiment, sinó també utilitzar-la amb una finalitat diferent a la prevista o més enllà del permès pel seu propietari.

Tanmateix, es bo tenir en compte que existeixen maneres més subtils de robar, com robar el temps d’una persona, necessitar massa o aferrar-se a una persona, lloc o cosa, creient que així trobarà la felicitat. Per exemple, pensa en una persona que insisteix en que segueixis el seu camí mentre tu et negues. O que esteu tenint una conversa, aleshores li dius que tens que marxar i ella continua xerrant i xerrant i no et deix anar.

De la mateixa manera, quan algú arriba tard està robant el temps dels altres. Aquestes persones sempre tenen excuses per a justificar les molèsties que ens han ocasionat.

Es necessari cultivar un mode de vida menys materialista i aprendre a dominar el desig de tenir les coses que no ens corresponen. Quan aconseguim un estat interior de plenitud, desapareix la necessitat de manipular i enganyar. La honestitat es l’estat intrínsec en el que viu una persona íntegre. Practicar el “no robament” pot fomentar un sentiment d’abundància en la vida.

http://www.lakecenteryoga.com/html/asteya_.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s